2016-10-14

Авдіївку прикрасив мурал з портретом вчительки української мови.

"Ви можете зруйнувати наші будинки, але ми нікуди не підемо з нашої батьківщини": Авдіївку прикрасив мурал з портретом вчительки української.

Мета цієї роботи - привернути увагу світової громадськості до Авдіївки, де кожен день звучать вибухи мінометів.


Австралійський художник Гвідо Ван Хелтен намалював портрет вчительки української літератури в середній школі Авдіївки Донецької області на стіні будинку, біля якого під час обстрілу в 2014 році важко поранило її чоловіка. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав координатор проекту CityArt Гео Лерос, який опублікував відповідне фото.

"Під час обстрілу Авдіївки в 2014 році її чоловіка важко поранило в двадцяти метрах від цього будинку, де зображена фреска. Сам будинок розташований перед "зеленкою", за якою знаходяться російські найманці. Ця робота несе в собі величезну силу в виразі обличчя цієї людини, вона немов говорить їм з умиротворенням на обличчі: "Так, ви можете обстріляти нас, зруйнувати наші будинки, але ми нікуди не підемо з нашої батьківщини", - говорить Лерос.

Мета цієї роботи, за його словами, - привернути увагу світової громадськості до Авдіївки, де кожен день звучать вибухи мінометів. "Протягом цих двох днів поки ми малювали, по українській території в двох кілометрах від нас було здійснено більше 100 ударів", - додав Лерос.


Комментариев нет:

Отправить комментарий