2015-09-14

У Донецьку напали на учасників «Русского марша».


Цикл - ЦІКАВИЙ ФАКТ З НЕДАВНЬОЇ ІСТОРІЇ

Спроби влаштувати в Донецьку якісь дивні акції, розраховані виключно на ЗМІ, як то "русский марш" й подібні дурниці, були ще до подій на київському Майдані. Але донеччани на це або взагалі не звертали уваги, або ставилися до тих провокацій вельми агресивно. Ось один з таких красомовних випадків.

На учасників «Русского марша», який відбувся 4 листопада 2013 в Донецьку, напали невідомі із вигуками «Слава Україні! Героям слава!».

Невідомі чоловіки вихопили прапори в учасників ходи, почалася сутичка. Міліція припинила бійку і затримала нападників. Це сталося напочатку маршу, біля будівлі ДонОДА. На запитання, до якої організації вони належать, донеччани заявили, що до жодної і що є «просто патріотами».

Учасники ходи, яких, за даними донецьких ЗМІ, зібралося близько ста, тинялися центром міста із недолугими гаслами: «Пока Русь едина, Русь непобедима», «Донецк – русский город», «Один за всех и все за одного», чим викликали зрозуміле обурення місцевих мешканців. Один з затриманих, що ніс банер, заявив, що він... сержант міліції.


Виявилося, що ця клоунада була присвячена російському Дню народної єдності. Ця дата відзначається в Росії щорічно з 2005 року 4 листопада в пам'ять про події 1612 р., коли народне ополчення, очолене К. Мініним і Д. Пожарським, звільнило Москву від польських інтервентів. Історично це свято пов'язане з закінченням Смутних часів 17 ст. Це свято є дуже популярним серед російських націоналістичних організацій, представники яких й влаштували в Донецьку огидну провокацію.

***
Виявилося, що подібні проросійські акції, не маючи жодних перешкод, проходили одночасно в багатьох містах України.

Наприклад, у Луганську представники донського козацтва і прихожани УПЦ МП збирали підписи проти підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом і за приєднання України до Митного союзу. Підписи збирали під час хресної ходи на честь Казанської ікони Божої Матері.
В Києві «соотєчєствєннікі» провели збори на підтримку вступу України до Митного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном. Організатори (громадський рух «Суть врємєні») передали до приймальні адміністрації президента коробки з більш як 18 тисячами підписів на підтримку вступу України до Митного союзу.

А 3 листопада у Сімферополі кількасот активістів проросійських організацій взяли участь у «Русском марше». Під час акції під бій барабанів представники «Русского блока» несли плакати за Митний союз, скандували «Крим-Росія-Москва!», «Три країни – один народ!». На закінчення маршу молоді люди в масках намагалася підпалити прапор Європейського союзу, а коли це не вдалося, порвали його і топталися ногами.

Водночас у Миколаєві представники громадських організацій «Русич-Миколаїв», «Русский клуб», «Русское единство» та політичної партії «Русскій блок» 3 листопада, напередодні Дня російської єдності, провели акцію проти євроінтеграції України та на підтримку об'єднання України з Росією і Білорусією.

Зараз вже відомо ким і навіщо були влаштовані ці провокації. І дуже цікаво та корисно дивитися на розвиток подій з сьогодення.





Попытки устроить в Донецке какие-то странные акции, рассчитанные исключительно на СМИ, вроде "русского марша" и прочих глупостей, были еще до Майдана. Но дончане либо игнорировали это, либо весьма агрессивно реагировали на провокации. Вот один из таких красноречивых примеров. 

В Донецке напали на участников "Русского марша". 4 ноября 2013 неизвестные затеяли драку с участниками "Русского марша" в Донецке, сообщают местные СМИ.

В начале марша возле здания городского совета дончане с криками "Слава Украине! Героям слава!" напали на участников марша, которые несли баннер. Между ними завязалась драка. В итоге троих участников драки задержала милиция. Один из задержанных, который нес баннер, утверждает, что он сержант милиции.

По данным донецких СМИ, в митинге участвовало до 100 человек. Участники акции скандировали нелепые и неуместные лозунги: "Донецк – русский город", "Пришла пора вернуть эту землю себе!", "Слава Руси! Объединим в великий союз Великую, Белую и Донбасскую Русь!", чем вызвали понятное недовольство местных жителей.

4 ноября для проведения акции было выбрано потому что этот день в России празднуется как День народного единства. Дата отмечается в РФ ежегодно с 2005 года в память о событиях 1612 года, когда народное ополчение под предводительством Козьмы Минина и Дмитрия Пожарского освободило Москву от польских интервентов. Исторически праздник связан с окончанием Смутного времени в XVII веке. Этот праздник очень популярен среди российских националистических движений, представители которых и организовали в Донецке безобразную провокацию. 


Комментариев нет:

Отправить комментарий