2015-03-16

Як на окупованому Донбасі розповсюджують патріотичні листівки та графіті.

Окуповані території Сходу і далі доводять: Донбас – це Україна.

Якщо деякі українці з материкової частини країни вже зневірилися у тому, що східні області повернуться до мирного життя у складі України, самі жителі Сходу не втрачають упевненості: інакше бути й не може, адже Донбас – це Україна. Війна, що триває на Сході, давно визнана "гібридною", адже поєднує в собі не лише військові дії, а й інформаційну війну. Тому, аби перемогти ворога, підключаються не лише українські бійці, а й місцеві жителі, намагаючись підняти патріотичний дух населення та висловити всім свою істинну думку.

Еспресо.TV зібрало "наочні аргументи" на користь того, що мешканці окупованого Донбасу вважають його Україною.

Для боротьби з окупантами на Луганщині поширюють антипутінські листівки. Такі повідомлення поширювалися в м. Кіровськ Луганської області. Переважно, їх вкладали в поштові скриньки.



Мешканці Антрацита Луганської області, що нині контролюється бойовиками, проявляють свою позицію, залишаючи написи на вулицях. Зокрема, нещодавно з'явився сміливий напис "Геть окупантів!". Подібне повідомлення не єдине. Такі написи є на декількох об'єктах інфраструктури та парканах. В такий спосіб місцеві жителі висловлюють своє невдоволення присутністю так званих «козаків», які окупували місто.


Окрім цього, в Антрациті закликають жителів вийти під будівлю міськвиконкому під гаслом "Нас дістало ЛНР!".


Листівки почали з'являтися у соцмережах, користувачі також повідомляють, що подібні повідомлення розвішані по всьому місту.


Аналогічні оголошення з'явилися і в Стаханові. Зустрічі мешканці проведуть також під виконкомом.

А в Луганську в травні патріоти, ризикуючи життям, перефарбовують місто в синьо-жовті кольори.




Луганчани, що вірять: Луганськ – це Україна, прикрашають місто українською символікою.




"Хлопці по домівках не ховаються. Прикрашають місто українською символікою. Пишаюся, що я з Луганська - адже там живуть прекрасні люди. Справжні патріоти своєї країни, України. Спасибі вам! Також дякуємо всім, хто перерахував гроші на покупку фарби", - зазначив фотограф Юрій Кривенко.



Варто відзначити, що в окупованій терористами Луганщині це дійсно небезпечне заняття.

На цьому фото Луганськ ще наприкінці березня. Луганчани заздалегідь дають зрозуміти своє ставлення до війни, про яку тоді ще ніхто не знав.


Луганчани Ascold та Dioniseva створили реп "Луганськ – це Україна". Пісню студенти виконують двома мовами: російською та українською. "Музика і слова пісні народилися в студентському гуртожитку поблизу захопленого сепаратистами СБУ. Коли по 20 разів на день слухаєш гімн Росії або СРСР, неможливо сидіти на місці, не протестуючи", - зазначають автори у поясненні під відео.


У кліпі видно, як студенти вивішують український прапор на будівлю свого гуртожитку. За словами активістів, охоронці і вахтери прапор зняли: "Вивішений з вікна український прапор змусив миттєво зреагувати вахтерів та охоронців. Зняли. Зате тепер охорона вже захопленого гуртожитку стверджує, що їх захищають. Питання, від кого? Ми слабкі, у нас багато поранених і вбитих в цій інформаційній війні. Україна, почуй свій Схід! Ставлячи на нас хрест, ви зраджуєте тих, хто вважає Україну Батьківщиною!", - додає автор патріотичного кліпу.

У березні донеччани прикрасили своє місто у жовто-блакитні кольори. Окрім цього, з'явилися і біл-борди.

Донецк

Донецк

Донецк




Красномовними біл-бордами прикрасили й звільнений Сєвєродонецьк.



Також Місцеві жителі розмалювали все місто патріотичними графіті, на честь спецбатальйону "Чернігів".





У звільненому Краматорську патріоти розфарбували мости у кольори національного прапора. За один день "патріотичними" стали відразу кілька мостів.






Дар'я Тарасова

Комментариев нет:

Отправить комментарий