2016-01-06

Дзюдоїст Донеччини Яків Хаммо – найкращий в Україні.

ДонбассФедерація дзюдо України представила десятки кращих спортсменів за підсумками 2015 року. Національний рейтинг був сформований на основі результатів, показаних дзюдоїстами на офіційних міжнародних та всеукраїнських змаганнях у всіх вікових групах протягом сезону, що завершився.

Вперше звання кращого дзюдоїста країни дісталося вчорашньому юніору, грозі авторитетів суперважкої ваги (+100 кг) Якову Хаммо, який представляє Донецьку область.

У 2015 році наш спортсмен став володарем трьох бронзових нагород Європейського (у особистій та командній першості) і світового чемпіонатів.

До слова, медаль Якова на чемпіонаті світу в Астані стала єдиною для України. Також в активі Хаммо – перемога на Grand Prix в Хорватії та срібні нагороди на турнірі Grand Slam в Абу-Дабі і відкритому континентальному Кубку в Софії.

Крім того, на четвертих місцях у числі кращих дзюдоїстів України минулого року опинилися ще три представника Донеччини: Артем Блошенко (вагова категорія 100 кг) – серед чоловіків, Вікторія Туркс (вагова категорія 78 кг) – серед жінок, Федір Панько (вагова категорія +100 кг) – серед юніорів до 21 року.

Артем Блошенко в 2015 році виграв відкритий Континентальний Кубок в Румунії і завоював «бронзу» на міжнародному турнірі серії Гран-Прі в Угорщині. Вікторія Туркс завоювала «бронзу» на Grand Prix в Туреччині і «срібло» на Grand Prix в Хорватії, а Федір Панько став переможцем чемпіонату Європи серед молоді.

У рейтингу серед успішних регіонів України Донеччина посіла четверте місце, поступившись Києву, Запорізькій і Дніпропетровській областям.




Комментариев нет:

Отправить комментарий