2015-09-13

В окупованому Луганську провели сміливу виставку картин про історію України.

В окупованому Луганську поет і художник Григорій Половинко провів виставку своїх робіт про Запорізьке козацтво на Луганщині.

Виставка робіт луганського художника пройшла 9 серпня у приміщенні Луганського єпархіального управління УПЦ КП у Луганську.

На виставці під назвою "Ще золотіти нашій булаві" художник показав роботи на тему української козацької історії, побуту та християнської віри.

"Кожен з тематичних напрямків (козацький, побутовий та релігійний) представлено великою кількістю яскравих образів, харизматичних персонажів, дотепних ілюстрацій. Славне минуле козаків-запорожців змальоване соковитими, "живими" фарбами. Важлива деталь: митець торкається не просто козацького минулого - він змальовує спадщину запорожців на землях Донбасу", - йдеться в повідомленні.


Кілька робіт торкаються селища Кам'яний Брід, від якого бере початки нинішній Луганськ.

"Далеко не всі замислюються над тим, що коріння Донбасу лежать саме в українському козацькому ґрунті. А тому Григорій Половинко бачить своє завдання у відновленні історичної пам'яті земляків", - відзначили у прес-службі церкви.

Релігійна тематика в роботах Половинко представлена не лише художніми роботами релігійного змісту, але і іконописом, наприклад, серія ікон Святих жінок-мироносиць.

Загалом же у скарбниці автора перебувають сотні робіт різної тематики і оформлення, а окремі полотна знаходяться в приватних колекціях не лише громадян України, але і Європи, і навіть Південної Америки.

Григорій Половинко в Україні відомий як літератор. Народився у 1946 році, за освітою - історик. Працював викладачем, журналістом, художником, займався театром. Активіст просвітницького руху, у 1993-1995 роках очолював міську організацію "Просвіти" в місті Сєвєродонецьк.

Комментариев нет:

Отправить комментарий